Freestyle snowboarder

Snowboard les

Kun je al skiën en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging of wil je beginnen met snowboarden? Dan is een snowboardles misschien wel iets voor jou. Het is niet zo dat als je goed kunt skiën dat het snowboarden je ook goed zal vergaan. Snowboarden is een totaal andere manier van sturen met je lichaam en het kantelen van je board. Je kunt daarvoor snowboardles goed gebruiken om het onder de knie te krijgen, probeer het maar eens! 

Snowboardles prijzen

Hoe gaat het in zijn werk

Leren snowboarden vereist een hoop doorzettingsvermogen en geduld. Je zult vast en zeker de eerste paar keer op je kont vallen maar daarvoor kun je beschermbroekje aan te doen onder je skibroek. Eén van de belangrijkste dingen om mee te beginnen is zorgen ervoor dat je met je goede been vóór staat. Oftewel: “ben je goofy of regular?” De beste manier om dat te testen is door iemand je een klein duwtje in de rug te laten geven. Het been waarmee je dan uitstapt om de duw op te vangen is de voet die voor staat tijdens het snowboarden. Als je met je linkervoet voorstaat dan ben je een regular, sta je met je rechterbeen voor dan ben je een goofy. Deze twee termen hebben te maken met de manier waarop je bindingen op je snowboard staan. 

Check prijzen

Snowboard leraar

Snowboardles Nederland

Het is ook mogelijk om snowboardles te gaan volgen in Nederland. Dat kan in een indoor skihal op echte sneeuw of op een rolbaan waar je op een rollend tapijt staat dat op een helling ligt. Bij een indoor skihal heb je meer het wintersport gevoel doordat je op echte sneeuw board en ook achter een skileraar aan. Het voordeel van snowboardles op een rolbaan is dat je jezelf kunt vasthouden aan een stang die boven de rolbaan hangt. Daarnaast staat de leraar recht voor je neus en krijg je de best mogelijke feedback en aanwijzingen. Snowboardles Nederland

Verschil tussen skiën en snowboarden

Skiën en snowboarden totaal verschillende manieren van bewegen. Het heen en weer wedelen om een bocht te maken is wel hetzelfde maar de manier om dat voor elkaar te krijgen is geheel anders. Bij skiën zijn je beide benen los van elkaar en bij snowboarden staan beide benen vast op één plank. Daardoor is het makkelijker voor skiërs om zich staande te houden dan bij snowboarders. De meeste blessures bij skiërs zijn aan de knieën, onderbenen of enkels doordat je onderbeen/voet vast zit in de ski en daardoor kun je gemakkelijk je knie of onderbeen verdraaien. Bij snowboarden zijn het de polsen waarmee de klappen van een val worden opgevangen. Nog een verschil is dat skiërs bij een stoeltjeslift gelijk in en uit kunnen stappen terwijl snowboarders eerst hun achterste binding los moeten maken. Bekijk hier de prijzen van skiles
 

Snowboarder off piste

Snowboard les kind

Beginnen met snowboarden is lastiger voor kinderen dan beginnen met skiën. Daarom wordt aangeraden om te beginnen met snowboarden rond een leeftijd vanaf 8 à 10 jaar. Het is ook handig als je kind al kan skiën want dan hebben kinderen meer kracht in hun benen en zijn ze beter in coördinatie. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je kind plezier heeft en niet met tegenzin op een snowboard staat!